Join the Club

Get the best of Editoria delivered to your inbox weekly

Feynman Öğrenme Tekniği Nedir?

Haber: Meltem Uygun Ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından geliştirilen Feynman tekniği, yeni öğrenilen bir konuyu basitçe anlatmak ve akılda kalmayan kısımları tekrardan çalışmak için uygulanan bir ders çalışma stratejisidir. Feynman Tekniği sadece harika bir öğrenme reçetesi değil, aynı zamanda fikirleri parçalara ayırmanıza ve onları sıfırdan yeniden yapılandırmanıza izin veren farklı bir düşünme biçimine açılan bir …

Haber: Meltem Uygun

Richard Feynman

Ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından geliştirilen Feynman tekniği, yeni öğrenilen bir konuyu basitçe anlatmak ve akılda kalmayan kısımları tekrardan çalışmak için uygulanan bir ders çalışma stratejisidir. Feynman Tekniği sadece harika bir öğrenme reçetesi değil, aynı zamanda fikirleri parçalara ayırmanıza ve onları sıfırdan yeniden yapılandırmanıza izin veren farklı bir düşünme biçimine açılan bir penceredir. Ayrıca, başkalarından öğrendiklerinizi güçlendirmenize de olanak tanır

Çoğu zaman, öğrenmek yerine akıllı görünmek isteriz. Birinin neden bahsettiğini anlamadığımızda bile başımızı sallıyoruz. Bu, öğrenme için kaçırılmış bir fırsattır. Biriyle sohbet ediyorsanız ve anlamadığınız bir jargon kullanmaya başlarsa, on iki yaşındaymışsınız gibi size açıklamasını isteyin. Sadece kendi öğrenmenizi güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda onlarınkini de güçlendireceksiniz.

Richard Feynman

Richard Feynman’ın, ‘Feynman Öğrenme Tekniği’nin dört adımı vardır. Adımlar aşağıdaki gibidir:

📍Altıncı sınıftaki bir öğrenciye, öğrenmek istediğiniz bir kavramı öğretiyormuş gibi yapın (İlk olarak öğrenmek istediğiniz konuyu belirleyin ve çalışın.)
📍Açıklamanızdaki boşlukları belirleyin. Daha iyi anlamak için kaynak materyale geri dönün (Konuyu anlattığınızda hatalı olan kısımlar daha kolay fark edilir ve eksik olan noktaya yoğunlaşarak konu tekrarına geçilir.)
📍Organize edin ve basitleştirin (En basit şekilde kavrayın ve farklı konularla arasında benzerlik kurun.)
📍İletim (Konuyu çalışırken not alın ve karşınızda biri varmış gibi sesli olarak anlatın.)

Bültenimize Katılın

Bu yazıyı beğendiniz mi? Aylık bültenimize bayılacaksınız.

Editör

Editör

Yorumlar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir