Haber: İsmail Taha Arslanİlim, ilim bilmektir.İlim kendin bilmektir.Sen kendin' bilmezsenBu nice okumaktır... Yunus Emre 5. Zaman Makinesi Zaman yolculuğu hakkında bir baş yapıt. Klişelerin çıkış kaynağı gerek hikayesi gerekse diliyle okuyucuyu etkileyebilen bir klasik. Başlarda her ne kadar bilimsel terimlerle okuyucuyu yorsa da bir çay molasında bitecek kadar akıcı bir eser. Kanıt olsa bile insanları …
Haber: İsmail Taha Arslan
İlim, ilim bilmektir.
İlim kendin bilmektir.
Sen kendin’ bilmezsen
Bu nice okumaktır…
Yunus Emre

5. Zaman Makinesi

Zaman yolculuğu hakkında bir baş yapıt. Klişelerin çıkış kaynağı gerek hikayesi gerekse diliyle okuyucuyu etkileyebilen bir klasik. Başlarda her ne kadar bilimsel terimlerle okuyucuyu yorsa da bir çay molasında bitecek kadar akıcı bir eser. Kanıt olsa bile insanları her zaman ikna edemeyeceğimizi de öğreten eser, zaman yolculuğu yapan mucidin ağzından okuyucuya aktarılır.
4. Hayvan Çiftliği

”Her hayvan eşittir ama bazı hayvanlar daha eşittir.”
Kara dörtleme diye alıntılanan eserlerden birisidir. Çiftlikten insanları kovup başa geçen hayvanları anlatır. Kurdukları sistem zamanla eskisi gibi olmaya başlar. Domuzlar diğer hayvanların üstünde, hiyerarşinin en tepesindedir. Sağlam bir distopya olan eser hala okuyucular arasında popülerdir.
3. Oblomov

Depresyon, tembellik ve geçip giden bir hayat… Belki her şey harekete geçmekle alakalıydı. Ama İlya İlyiç hayatında hep erteleyen adam oldu. 20. yüzyıldan bu güne kadar hala etkili olup insanların heyecanını kaybederse neleri kaçıracağını özetleyen harika bir klasik.
Kitap ile ilgili incelememize bağlantı adresi üzerinden ulaşabilirsiniz: http://kultursanatduvari.com/gecmisten-gunumuze-oblomovluk/
2. Siddhartha

Hindistan’da yaşayan Siddhartha, arkadaşı ile kendine bir öğretmen aramak için çeşitli gruplara katılırlar. Çeşitli yollardan geçen ikili kısa süre sonra ayrılır. Siddhartha zamanla tüccarlığı ve sevmeyi öğrenir sonunda ise bir nehrin kenarında nehri dinler.
İnsanın arayışını keşfetmesi için ışık tutacak bir yapıt. Gerek dili gerekse mantığı sorgulatan cümleleri ile okuyucuyu meraka iten kıymetli bir yapıt.
1. Fahrenheit 451

İşte listenin başkarakteri, bir Ray Bradbury baş yapıtı. Yarattığı distopik evrende toplum yozlaşmış ve televizyon önünde aptallaşmaktadır. Kitaplar, toplum suçudur. Evinde kitap olanların, itfaiyeciler tarafından hem evleri hem kitapları yakılmaktadır. Etkisini asla kaybetmeyecek bir kitap.
Hakkında söylenecek çok şey var. Distopya dünya sevenlerin etkisinden çıkmakta zorlanacağı bir eser. 451 Fahrenheit, kitap kağıdının yanma derecesi olduğu için bu ismi almıştır. İsmi bile çok şey söylüyor. Asla 1 kez okumak yetmeyecek her okuduğunuzda tekrar sarsılıp yeni bir detay görebileceğiniz bir eser.