Yazı: Şevval Özbek1. Japonya'da çocuklara sorumluluk ve disiplin bilinci kazandırmak için çoğu okulda temizlik görevlileri bulunmaz ve okullarını öğrenciler kendileri temizler. Derslerin sonunda okulu kendilerinin temizleeceğini bilen öğrenciler temizlik ve çöp atma konusunda daha hassas olurlar. 2. Japonya ve Çin gibi ülkelerde ses çıkararak yemek yemek 'Bu yemeği çok beğendim' veya 'Ellerine sağlık' demektir. 3. …
Yazı: Şevval Özbek
1. Japonya’da çocuklara sorumluluk ve disiplin bilinci kazandırmak için çoğu okulda temizlik görevlileri bulunmaz ve okullarını öğrenciler kendileri temizler. Derslerin sonunda okulu kendilerinin temizleeceğini bilen öğrenciler temizlik ve çöp atma konusunda daha hassas olurlar.
2. Japonya ve Çin gibi ülkelerde ses çıkararak yemek yemek ‘Bu yemeği çok beğendim’ veya ‘Ellerine sağlık’ demektir.
3. Japonya’da insanlar kendi bardaklarını değil de karşılarındaki kişinin bardağını doldururlar ve aynısını da karşılarındaki kişiden beklerler çünkü karşı taraftaki kişinin bardağı boşken kendi bardaklarını doldurmayı ayıp olarak görürler.

4. Danimarka’da mezarlıklar korkutucu veya sadece ölüleri anmak için yılda bir kere gidilen yerlerden çok oturup piknik yapılan ve toplanılan bir alan olarak kullanılır.
5. Danimarka’da çocuğunuza verebileceğiniz 7000 isim bulunmaktadır ve eğer çocuğunuza başka bir isim vermek istiyorsanız mahkemeye vermeniz ve mahkemenin bu ismi onaylaması gerekmektedir.

6. İran’da eğer tabağınızdaki tüm yemeği yerseniz bu hala açım anlamına gelir bu yüzden tabağınızdaki biraz yemek bırakmak normal karşılanırken İtalya’da tabağında yemek bırakmak aşçıya saygısızlıktır ve yemeği beğenmedim anlamına gelir.
7. Brezilya’da eğer bir eve davet edildiyseniz randevunuza kararlaştırılan saatten bir saat sonra gidilir. Tam zamanında gitmeyi ev sahibini sıkıştırma veya hazırlıksız yakalama olarak görürler.
8. Finlandiya’da sauna o kadar yaygın ki saunada iş görüşmelerine bile davet edebiliyorlar.
9. Etiyopya ve Arap ülkelerinde bireysel tabak anlayışı yoktur. Ortada bir tepside yemek bulunur ve herkes kendine yakın taraftan yer.
10. Portekiz’e yemek yerken tuz veya baharat istemek aşçıya saygısızlık olarak algılanır.

11. Çin’de evlenecek kadınlardan evliliklerinden bir ay öncesinden ailelerine bağlılıklarını göstermeleri için ağlamaları beklenir.
12. Çin’de Google, Youtube, Instagram ve Twitter gibi pek çok sosyal mecra yasaktır.
13. Tibet ve Moğolistan’da insanlar çaylarına şeker değil tuz katarlar.
14. Yunanistan’a el ile 5 yapılırken avuç içi kısmı gösterilmez elin dış kısmı ile yapılmasını tercih ederler.