Haber: Melis Öztürk Çok kısa bir süre önce, 30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen ve bu nedenle çoğu kişinin bilmediği, bilenlerin ise nasıl çalıştığını anlayamadığı yapay zeka robotu Chatgpt'yi yakından tanıyalım.Nedir bu Chatgpt ?Yapay zeka araştırma şirketi OpenAl tarafından geliştirilen Chatgpt, ilk olarak 30 Kasım 2022 tarihinde kullanıma sunulan diyalog konusunda uzmanlaşmış ve modeli GPT-3.5'e …
Haber: Melis Öztürk
Çok kısa bir süre önce, 30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen ve bu nedenle çoğu kişinin bilmediği, bilenlerin ise nasıl çalıştığını anlayamadığı yapay zeka robotu Chatgpt’yi yakından tanıyalım.
Nedir bu Chatgpt ?

Yapay zeka araştırma şirketi OpenAl tarafından geliştirilen Chatgpt, ilk olarak 30 Kasım 2022 tarihinde kullanıma sunulan diyalog konusunda uzmanlaşmış ve modeli GPT-3.5’e dayalı bir sohbet robotudur.
Sohbet etmenin yanında farklı özellikleri de mevcut, bunlardan bazıları; matematik denklemleri çözmek, diller arası çeviri yapmak, metin özetlemek, bir şeyi sınıflandırmak… Başka bir deyişle insanın günlük hayatını kolaylaştırmak. Hatta öyle ki arama motoru olan Google’a rakip olabileceği de son zamanlarda konuşulanlar arasında.

ChatGpt nerede kullanılabilir ?
İşte bazı fikirler;
- Ödev yapmak.
- E-Posta hazırlamak.
- Sohbet etmek
- Fikir sormak
- Çeviri yapmak
- İş başvurusu hazırlamak
- Metin özetlemek

Chatgpt Türkçe dil desteği var mı ?
Evet, Türkçe dil desteğinin yanında İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Japonca ve Korece gibi dilleri de anlayıp sorularımızı yanıtlayabiliyor. Böylelikle ChatGpt yeni bir dil öğrenmek isteyenler içinde oldukça kullanışlı.
Chatgpt’nin eksiklikleri neler?
Elbette her yapay zekada olduğu gibi Chatgbt de %100 kusursuz çalışmıyor.
- 2021 öncesi Dünyada yaşanılan olayları bilmiyor.
- Doğru olmayan bilgiler üretebilir.
- Fazla açıklama yapması sebebiyle kelime veya cümle tekrarı yaşanılabilir.
- Bilim insanlarına göre yapay zekayı kullanan öğrencilerin okul hayatında tembelleşme görülebileceği düşünülüyor.
